SSD corner

SSD-corner-Logo-png-01

Solid State Drive??

 

De Solid State Drive (SSD) komt in twee varianten voor: extern en intern. Wij bij SSDcorner verkopen beide SSD’s. zie producten

De Solid State Drive (SSD) wordt steeds meer gebruikt in laptops en computers. Maar wat is een SSD  en wat zijn de verschillen met de oude vertrouwde harde schijf (HDD)? Een Solid State  Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of  SDRAM. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD  geen bewegende delen bevat, zoals ronddraaiende platters. Daardoor zijn SSD schijven veel sneller, stiller en is de kans op fouten bijna verwaarloosbaar.

Voordelen

Voordelen van een SSD is dat het sneller, lichter, stiller is en gebruikt minder energie. Daarnaast heeft SSD geen draaiende onderdelen zoals bij een conventionele harde schijf. Dit zorgt er ook voor dat uw apparatuur minder snel defect raakt.

Nadelen

Echte nadelen zijn er niet aan een SSD. Momenteel is een SSD in verhouding nog wel  iets duurder dan een conventionele harde schijf, maar daar staan dan wel weer de genoemde voordelen tegenover.

Hoe te gebruiken

Bij de keuze van een SSD moet u gaan bepalen waar u deze voor gaat gebruiken. Gaat u een harde schijf vervangen, let dan op of deze dezelfde aansluitingen en afmetingen heeft. Loopt u nu al tegen capaciteitsproblemen aan, dan is het natuurlijk raadzaam een SSD met een grotere capaciteit aan te schaffen. Mocht u bijv. uw laptop veel gebruiken met de batterij aan stroomvoorziening, let dan goed op het energieverbruik van de SSD.

Een  andere optie is het bijplaatsen van een SSD naast uw harde schijf. Zo kunt u kiezen voor een wat kleinere SSD, met minder opslagcapaciteit. U kunt daar het  besturingssysteem en de programma’s op zetten, zodat deze snel opstarten. De  harde schijf behoudt u dan voor het opslaan van bestanden.          

Bij  het inbouwen van een SSD in uw computer of laptop dient u te letten op het  formaat. Ook  is het mogelijk om uw bestaande harde schijf in uw laptop te vervangen door een  SSD. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat zie dan het filmpje hieronder van de Consumentenbond.

 Wilt u  meer informatie over SSD, hulp bij de keuze van de juiste SSD neem dan contact met ons op. Dan helpen we u graag verder.

 

Education Template